donderdag 18 april 2013

OPEN PLATFORM


OPEN PLATFORM

De kracht van diversiteit!? Wat met het Brussel van morgen?


Brussel groeit en verkleurt exponentieel. De wijken lijken onoverzichtelijker te worden, met een terugvallen op de eigen gemeenschap tot gevolg. De dialoog - en als het even kan tussen alle gemeenschappen en spelers - moet nu gevoerd worden. Hoe creëren we een gedeeld verhaal waar elke Brusselaar zich goed bij voelt? Hoe concretiseren we kruisbestuivingen tussen de gemeenschappen? Wat zijn de grote uitdagingen voor de komende jaren en hoe kunnen we hierop anticiperen?  

Simone Susskind
Zij is de dochter van joodse immigraten die naar België gevlucht waren in jaren ‘30. Een groot deel van haar sociale en professionele activiteiten heeft zij besteed aan het promoten van de humanistische dimensie van de joodse identiteit. Zij streeft naar een wereld met wederzijds respect voor de grote culturele verschillen.

Dirk Jacobs
Dirk Jacobs is hoogleraar sociologie aan de ULB, waar hij verbonden is aan de Group for Research on Ethnic Relations, Migration and Equality (GERME). Hij is gespecialiseerd in migratie- en integratiebeleid en onderwijssociologie.  

Myriam Stoffen
Zij is directrice van Zinneke vzw. Zinneke Parade is al ruim een decennium het symbool voor samenwerking en feest over alle culturele, sociale en taalgrenzen heen.  

Yacob Mahi
Yacob Mahi is een Islamitische theoloog uit Brussel en is van Marokkaanse afkomst.


DE VAARTKAPOEN
SCHOOLSTRAAT 76, RUE DE L’ECOLE
DI MA 23.04.2013 / 20:00-22:00
GRATIS/GRATUIT
NL, FR